Archiv pro štítek: ztráty

Filtr

Faktory ovlivňující přeměny při uložení hnoje

Chlévský hnůj svými vlastnostmi přispívá ke zvýšení úrodnosti zemědělských půd a příznivě působí na výnos pěstovaných plodin. Dlouhodobě je nenahraditelným hnojivem, o čemž svědčí dlouhodobé i krátkodobé pokusy a především zemědělská praxe. Přestože používáme jednotný termín hnůj (příp. chlévský hnůj), jeho kvalita bývá rozdílná. Velký vliv má zejména správné uložení...

Kategorie: Výživa rostlin

Optimální skladování cukrové řepy

Letošní konec kvót na výrobu řepného cukru v EU mimo jiné znamená, že evropský cukr se po mnoha desetiletích vrací na světový trh a do přímé konkurence s cukrem třtinovým. Velkou nevýhodou řepného cukrovarnictví je přitom výrazně kratší zpracovatelská kampaň a s tím související větší zatížení fixními náklady.

Kategorie: Okopaniny