Pro OSN využívá rok 2021 pro informování o důležitosti ovoce a zeleniny

Vědci v USDA's (americké ministerstvo zemědělství pozn. red.) Agricultural Research Service (ARS) podporují snahu OSN informovat o důležitosti ovoce a zeleniny v lidské výživě. Proto se zapojují do mezinárodních výzkumných projektů.

Příkladem je Kai-Shu Ling, rostlinný patolog z americké Vegetable Research Laboratory v Charlestonu, který propojil svůj výzkum s vědci téměř na všech kontinentech. „Můj výzkum se zaměřuje na osivem přenášené viry, které mohou potenciálně ovlivnit globální obchod s osivem a pohyb produktů,“ řekl Ling. On a jeho partneři také pracují na navrhování nových řešení pro citlivou detekci, včasnou diagnostiku a efektivní správu chorob rostlin pomocí integrovaných strategií ochrany proti škůdcům. Pracovali na důležitých plodinách, jako jsou rajče, pepř, meloun, meloun, okurka a sladké brambory.

Kromě realizace výzkumu poskytuje Ling školení vědcům z jiných zemí a umožňuje jim stáž ve své laboratoři po dobu tří měsíců až dvou let. Byl také součástí mezinárodního úsilí o regulaci molic, které přenášejí více než 300 rostlinných virů a každý rok způsobují ztráty plodin v hodnotě nejméně 1 miliardy dolarů.

Mezinárodní výzkum ARS pomáhá pěstitelům produkovat dostatek ovoce a zeleniny, aby zajistili dostatek výživy pro světovou populaci, která se má do roku 2050 přiblížit 10 miliardám.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *